STREHA KROVA

STREHA KROVA

Po tehničkim zahtjevima, streha je najbitniji dio krova. Na strehi se skuplja kompletna voda i snijeg koji padnu na krov, također se preko strehe mora osigurati ulaz zraka neophodan za odzračivanje krova.

Kod valovitih crjepova velikog formata, oblik crijepa osigurava dodatni ulaz zraka za odzračianje, dok kod ravnih crjepova količinu zraka za odzračivanje možemo povećavati ugradnjom odzračnog crijepa na strehi.

Zatvaranje otvora prostora kontraletve i vala na crjepovima radi se pomoću zaštitne rešetke i češlja za strehu krova.

Krovna oprema za strehu krova su originalni CREATON proizvodi koji su optimizirani za cijeli sistem.

 

DODATNA KROVNA OPREMA ZA STREHU

 

PREŠANI GLINENI CRIJEP

Osnovni crijep

Osnovni crijep

Koristi se za pokrivanje krovnih površina. Pokrivanje krova sa valovitim crijepom povećava se površina presjeka zračnog prostora ispod crijepa a time protok veće količine zraka. Time se postiže bolje isušivanje konstrukcije i otparivanje zgrade te poboljšanje mikroklime u potkrovnom stanu.

Crijep polovica

Crijep polovica

Sa crijepom polovica osiguravate pokrivanje na pola crijepa a time veću sigurnost od prokišnjavanja i veću sigurnost protiv jakih vjetrova. Završetak redova je bez rezanja crijepa, krovne uvale se izvode sa jednostavnije kao i drugi dijelovi krova koji dobivaju originalni element za profesionalni završetak krova.

Odzračna traka

Odzračna traka

Ima funkciju propuštanja zraka u zračni prostor kontraletve. Perforacije na traci osiguravaju ulaz zraka a istovremeno onemogućuje ulaz ptica i drugih životinja. Dostupna je u crnoj ili crvenoj boji, u kolutima od po 5 metara.

Češalj za strehu

Češalj za strehu

Služi za zatvaranje zračnog proreza koji nastaje između nulte letve i donjeg dijela crijepa. Sprječava ulazak ptica i insekata, a istovremeno propušta zrak za odzračivanje. Zbog svojeg lameliranog oblika dovodi do povećanja ventilacijskog presjeka. Naručuje se u jednometarskim komadima.

VUČENI GLINENI CRIJEP

Osnovni crijep

Osnovni crijep

Koristi se za pokrivanje krovnih površina.

Crijep za strehu

Crijep za strehu

Osigurava odvodnju kišnice u žlijeb (oluk).

Crijep polovica

Crijep polovica

Za estetsko i sigurnije završavanje redova crijepa i kod određenih širina krova potreban je Crijep  polovica kako bi se izbjeglo rezanje ili neki drugi nestručni zahvat.

Odzračni crijep za strehu

Odzračni crijep za strehu

U nekim slučajevima potrebno je dodatno povećati količinu ulaza zraka na strehi krova. U takvim slučajevima može se primijeniti odzračni crijep za strehu. Površina presjeka ulaza zraka po crijepu iznosi 10 cm² te je stoga moguće znatno poboljšanje građevinsko-fizičkih osobina krova.

Kod pokrivanja crijepom Utoreni biber također je moguće dodatno povećati ulaz zraka sa odzračnim crijepom gdje površina presjeka ulaza zraka iznosi od 10 cm² po crijepu.

Odzračna traka

Odzračna traka

Ima funkciju propuštanja zraka u zračni prostor kontraletve. Perforacije na traci osiguravaju ulaz zraka a istovremeno onemogućuje se ulaz ptica i drugih životinja. Dostupna je u crnoj ili crvenoj boji, u kolutima od po 5 metara.

Češalj za strehu

Češalj za strehu

Služi za zatvaranje zračnog proreza koji nastaje između nulte letve i donjeg dijela crijepa.  Sprječava ulazak ptica i insekata, a istovremeno propušta zrak za odzračivanje. Zbog svojeg lameliranog oblika dovodi do povećanja ventilacijskog presjeka. Naručuje se u jednometarskim komadima.