Glina – CREATON materijali za ekološku održivost

Robna marka CREATON  obuhvaća skup proizvoda koji se sastoji od tri glavne sirovine. Svaki proizvod izrađujemo od prirodnih sastojaka s tehnologijom proizvodnje koja štedi resurse. Na taj način ispunjavamo kriterije održivosti. Globalni izazovi kao što su klimatske promjene predstavljaju stalne izazove u industriji građevinskih materijala.

Potreba za održivošću odražava se na cijeli proces gradnje, pa tako i na područje planiranja i izvođenja. CREATON proizvodi odgovaraju na te izazove rješavanjem problema zaštita zgrade od požara i padalina, problema otpornosti krova na nevrijeme te na taj način čuvaju vrijednost čitave zgrade. 

Građevinski stilovi, smjerovi

Krovopokrivački materijali CREATON mogu se primjenjivati u slučaju bilo kojeg arhitektonskog stila ili smjera:

 • Za pokrivanje tradicionalnih građevina i spomenika kulture vrlo se uspješno upotrebljava tradicionalni glineni crijep i to u različitim oblicima rezanja i obrade površine. Kod kompliciranih oblika krovova sa puno lukova odgovarajući odabir je ravni crijep.
 • Kod minimalističkog stila gradnje pokrovni materijali mogu biti glinene ploče s ravnom površinom. Svojim jednostavnim, pročišćenim oblicima uklapaju se u popularni arhitektonski smjer današnjice.
 • Neki od naših crjepova mogu se primijeniti za pokrivanje krovova kod ekstremno niskih nagiba (čak i od 7 stupnjeva).
 • Kod jednostavnih i velikih krovnih površina možete odabrati „velike“ glinene krovne crjepove.
 • Proizvodi s različitim oblicima pokrivanja dobro se uklapaju u različita arhitektonska rješenja.

U paleti CREATON proizvoda naći ćete odgovarajuće rješenje za bilo koji krov.

Građevinski stilovi, smjerovi
Prirodnost

Prirodnost

Sirovinu za CREATON crijep, čini glina koje u prirodi ima gotovo u neograničenim količinama. Sve je više urbanih sredina, stoga je sve naglašenija potreba za ostvarivanje sklada s prirodom. Aspekti dugog vijeka trajanja, obazrivog korištenja resursa, odnosno izvedbe i zdrave životne sredine igraju veliku ulogu: trend prirodnih materijala u građevinarstvu je jednoznačan. U pozadini svega toga krije se potreba za vjerodostojnosti i originalnosti. Tehnološki razvoj nije proturječan tradicionalnim načinima građenja i izvođenja, već se oni nadopunjuju.

Osnovu asortimana CREATON proizvoda čine prirodne sirovine koje nalazimo u velikim količinama i koje je uz razvijeni proizvodni proces moguće ekonomično i djelotvorno koristiti. CREATON glineni crjepovi sadržavaju prirodne materijale kao što su glina, voda, pigmenti boje koji stvaraju engobirane površine i površine sa staklenim premazom. Površinske obrade, odnosno zemljane boje uvelike pridonose prirodnom izgledu kuća.

Podrška arhitektima

Kod projektiranja neophodno je poznavanje palete proizvoda i mogućnosti njihove primjene. No zbog vrlo širokog kruga raznih građevinskih materijala detaljno je snalaženje otežano.

S ciljem eliminiranja ovoga problema CREATON je izgradio svoju mrežu stručnih savjetnika. Naši kvalificirani suradnici na raspolaganju su arhitektima u svim fazama projektiranja.

 • Naši putujući stručni savjetnici pružaju pomoć u vezi s paletom CREATON proizvoda, ali i u pogledu stručnih informacija za njihovu primjenu. Po potrebi održavaju predavanja u smislu širenja ili održavanja znanja na određenoj razini.
 • Detalji o tehnikama primjene projektantima su na raspolaganju online. Na našoj web-stranici naći ćete i više od 100 rješenja presjeka i nacrta detalja koji olakšavaju rad pri projektiranju.
Podrška arhitektima
Karakteristike materijala koje koristi CREATON daju doprinos očuvanju vrijednosti zgrada

Karakteristike materijala koje koristi CREATON daju doprinos očuvanju vrijednosti zgrada

 • Zahvaljujući korištenim osnovnim sirovinama i modernoj tehnologiji proizvodnje postižu se izvanredna kvaliteta i dugi vijek trajanja.
 • Zbog industrijskog dizajna i preciznosti proizvodnje postiže se izvanredna preciznost dimenzija, što uvelike utječe i na arhitektonsku pojavu zgrade.
 • Prirodna crvena boja karakteristična za glinene proizvode postiže se zahvaljujući izvanrednoj kvaliteti boja i osnovnih materijala, kao i zahvaljujući tehnologiji proizvodnje.
 • Osim toga nudimo i proizvode s premazom diskretne ili sjajne boje, što proširuje mogućnosti dostupne arhitektima.
 • Važno je spomenuti da je moguće upotrebljavati i crjepove jedinstvenih oblika.

Proizvodi

CREATON nudi široku paletu i jedinstveni izbor glinenih crjepova. Nudimo Vam vrhunsku krovnu opremu, savjetodavni tim i visokokvalitetne usluge.