Poljoprivredni-korisnici

Glineni crijep na modernim poljoprivrednim objektima

CREATON crijep, velikih dimenzija prikladan je za ekonomično pokrivanje jednostavnih i velikih krovnih površina. Slika velike površine krova postat će ukras poljoprivrednog objekta.

CREATON proizvodi malog ili velikog formata, vučenog ili prešanog crijepa, mogu se vrlo uspješno upotrijebiti za pokrivanje krovova objekata za držanje konja ili drugih životinja a naročito se uklapaju u arhitekturu zgrada namijenjenim seoskom turizmu.

OD TRADICIONALNIH OBLIKA DO CRJEPOVA VELIKIH DIMENZIJA

OD TRADICIONALNIH OBLIKA DO CRJEPOVA VELIKIH DIMENZIJA

Karakteristični element pokrivanja provincijskih krovova i poljoprivrednih zgrada je tradicionalni plosnati glineni crijep koji je u primjeni već nekoliko tisuća godina. Osim toga na raspolaganju su vam i povoljne brojne velike i izrazito velike glinene krovne ploče iz ponude CREATONA za brzo i ekonomično pokrivanje krova, bez obzira radi li se o obnovi ili novogradnji.

Ako se odlučite za tradicionalne ili izrazito velike glinene krovne crjepove, na raspolaganju vam je velik broj boja, oblika i površinskih obrada.

Još jedna, danas sasvim uobičajena primjena: CREATON krovni crjepovi omogućuju pokrivanje krova s kutom nagiba od 10°, a u slučaju nekih tipova crjepova čak do 7°, što je jedinstveni slučaj u Mađarskoj. Takvi kutovi nagiba krovova čest su slučaj kod zgrada poljoprivredne namjene.

UŠTEDA ENERGIJE I TROŠKOVA S MODERNIM KROVOM

UŠTEDA ENERGIJE I TROŠKOVA S MODERNIM KROVOM

Energetskom obnovom krovišta možete uštedjeti novac. Naime, pravilno provjetravani krov doprinosi regulaciji sadržaja vlage u unutrašnjosti, tako primjerice možete uštediti do gotovo 20% gubitaka topline. Osim toga, tu su i troškovi ljetnog hlađenja koje eventualno može biti potrebno. 

Trajnost krova ne smije biti upitna
Krov treba biti otporan na vremenske prilike, ne smije se lako prljati, mora biti otporan na gljivice i druge štetočine te njegova boja treba biti postojana. Ovim očekivanjima može udovoljiti glina koja se već više tisuća godina koristi u graditeljstvu. Za vrijeme proizvodnje u površinu krovnih crjepova uprži se prirodni materijal, engoba, koji ga čini još otpornijim.

CREATON krovovi s glinenim crjepovima su i nakon 50 godina lijepi i kvalitetni kao na početku, a njihov vijek trajanja iznosi preko stotinu godina.

Proizvodi

CREATON nudi široku paletu i jedinstveni izbor glinenih crjepova. Nudimo Vam vrhunsku krovnu opremu, savjetodavni tim i visokokvalitetne usluge.