Što je bitno kod obnove starog ili kod montaže novog krova?

Što je bitno kod obnove starog ili kod montaže novog krova?

Ovisno o krovnoj konstrukciji, materijalu pokrivanja i potrebi za stručnom radnom snagom izgradnja novog krova zahtijeva temeljitu kalkulaciju. Svaki krov je poseban, stoga svaki novi krov ili obnova već postojećeg krova iziskuje posebnu kalkulaciju, kako bi investitor imao maksimalnu sigurnost pri planiranju. Za izradu financijskoga plana na raspolaganju vam stoje i online kalkulatori čija je upotreba izrazito jednostavna.

Čimbenici koje treba uzeti u obzir

Pri gradnji novog krova, odnosno obnove postojećeg isplati se uzeti u obzir slijedeće: veličina površine krova, potreba za krovopokrivačkim materijalom, izolacija, demontaža i odvoz starih materijala, odnosno mogući državni poticaji i ostali kriteriji. Pri preciznom planiranju krova treba obratiti pozornost na puno sitnih detalja: kakav oblik ima krov kojeg pokrivamo - oblik šatora, jednostrešni krov, skošeni krov, dvostrešni krov ili neki drugi tip? Je li potreban neki poseban proizvod ili je dovoljan proizvod iz širokog asortimana CREATONA? U plan troškova ulaze i potrebni dodatni materijali.

Pametnim planiranjem nam se veći početni troškovi kasnije dugoročno vraćaju i osiguravaju postojanu vrijednost. U ovom slučaju značajna je razlika radi li se o novoj gradnji ili o obnovi. Nemojte smetnuti s uma: temeljito planiranje troškova se ne odnosi samo na vidljivu krovnu konstrukciju, nego obuhvaća i dodatne radove u najpreciznijem mogućem obliku. Ovisno o složenosti odabranoga oblika krova potreba za stručnim radom će biti različita - neophodno je tražiti prethodnu ponudu s obzirom na radove koji mogu doći u obzir. Jednostavna ugradnja CREATON proizvoda zajedno s CREATON priborom osigurava promišljen odabir materijala te će se tako znatno smanjiti troškovi jer neće biti potrebno angažirati dodatne stručnjake.

Čimbenici koje treba uzeti u obzir