Zagorje ti moje blago

CREATON u svom prirodnom habitusu!

Skupimo zajedno razlomljenu kocku Hrvatskog zagorja u njezinu osebujnu vrijednost cjeline, memorije života, povijesti, kulture, prirode, osobnosti prostora i njegovih ljudi.

Vsigde je sunce, gde tvoja je hiža,

če je dolina i duša vre v noći,

Vsigde je sunce i srce ga vidi

če su i naše oslepile oči

Dragutin Domjanić

Zaštitom i obnovom istinskih vrijednosti Hrvatskog zagorja.

Primjerenim i odgovornim odnosom prema kulturnoj i prirodnoj baštini, prostoru, njegovim osobnostima i zakonitostima. Povratku potisnutim i zaboravljenim tradicijskim vrijednostima i njihovu primjerenu obnovu. Uređivanjem, čuvanjem i odgovornosti prema svim prostorima, koji služe osobnom i zajedničkom dobru svih stanovnika Hrvatskog zagorja i održivu razvoju uz poruku i poziv

 „Zagorje moje, tak imam te rad“

Voljeti znači i čuvati i primjereno graditi i obnavljati, uređivati i djelovati.

Iz Hrvatskog zagorja šalju poruku!

Recimo STOP neprimjerenoj izgradnji. STOP zapuštenom i zagađenom zemljištu. STOP zatiranju tradicije i neprimjerenoj obnovi. STOP plastici i betonskim „hupserima“. Posadimo cvijet, uresni grm. Posadimo stablo lipe, stare sorte voća. Obnovimo zdenac i trnac. Obnovimo tradicijske vrtove i drage nam stare hiže i kleti. Uređujmo okoliše, okućnice i vrtove. Pletimo zagorske plotove, sadimo zelene živice. Volimo svoj kraj ljubavlju djela.

Zavičaj je ono što mi od njega učinimo. Zagorje, ti moje blago.


Baš tu u Hrvatskom zagorju, proizvodi tvrtke CREATON su u svom prirodnom habitusu. Naši proizvodi se uklapaju u tradiciju i kvalitetnu obnovu starih vrijednosti i načina života. Za dobrobit zajednice naših nasljednika i svih generacija koje dolaze. Ponosni smo što našim proizvodima zadovoljavamo i upotpunjujemo ovu predivnu priču očuvanja tradicije. Izuzetno cijenimo napore domaćih ljudi koji nisu odustali od svog Zagorja.

Ponuda kontinentalnog turizma iznimno je bogata i raznolika, a turistička infrastruktura svake je godine sve bolja i kvalitetnija. Najveći se pomaci u kvaliteti ponude, a posljedično i rezultati, ostvaruju u ponudi ruralnog i wellness turizma. Upravo su to selektivni oblici turizma za kojima postoji sve veći interes i potreba te se upravo na globalnoj razini bilježi sve veća potražnja za ovim oblicima aktivnog turizma i cjelovitog odmora za dušu i tijelo. Sve je veći trend da gosti putuju više puta godišnje na kratke odmore – citybreak, wellness, lifestyle,…

Uvjereni kako Hrvatska ima veliki potencijal razvoja kontinentalnog turizma, a još uvijek nedovoljno koristi prednost izvrsne prometne infrastrukture i blizine glavnih europskih emitivnih središta, pokrenuli smo projekt pod nazivom „Otkrijte kontinentalnu Hrvatsku“.

RAPIDO je crijep iz asortimana CREATON proizvoda koji svojim izgledom vraća hižama Hrvatskog zagorja originalni, tradicionalni pokrov, glinenim crijepom s tradicijom većom od 120 godina.