ADAPTER PROLAZA KROZ KROVNU FOLIJU

CREATON je napravio profesionalno rješenje prolaza cijevi kroz krovnu foliju.

Svima nama koji smo nekada morali na krovovima ugraditi bilo kakav prodor koji prolazi kroz dasku, foliju i kroz crijep, dobro znamo da je prodor kroz foliju jedno od bolnih mjesta. Treba zabrtviti sve oko cijevi koja je prošla kroz foliju. Zabrtviti tako da ne prolazi para iz potkrovlja(paro nepropusnost)  ali i kondenzirana voda u potkrovlje(vodo nepropusnost). Mjesto prodora je nepristupačno. Ljepljive trake kojima se pokušava postići kvalitetno rješenje su kratko trajne i nepouzdane.

CREATON je poznati problem riješio s proizvodom koji se zove:

ADAPTER PROLAZA KROZ KROVNU FOLIJU

Sastoji se iz tri dijela: donji prsten, gornji prsten i gumena manžeta

Pomoću kartonskog šablona, na potrebnom mjestu prodora se označi i odreže pravilan krug u foliji.

Potom se donji prsten sa svojim zarezom podvuče ispod folije i zavrti u jednom smjeru sve dok cijeli prsten ne bude ispod folije.

Gornji prsten se postavi iznad donjeg i jako pritisne sve dok se ne čuje prepoznatljivi zvuk KLIK.            S ovim dijelom je završen vodonepropusni dio (vodo-nepropusnost). Bilo kakva voda koja bi se radi nevremena ili bilo kojeg drugog razloga nepoželjno pojavila iznad prodora ne može i nikada neće proći kroz adapter i prodrijeti u potkrovni stan.

Sljedeći korak je ugradnja gumene manžete (paro-nepropusnost)

 

Gumena manžeta na sebi ima pripremljene utore za različite promjere cijevi. Ukupno ih je 6 a najširi promjer je 200 mm. Napravljena je od TPU( termoplastični poliuretan). Izuzetno fleksibilan i otporan materijal namijenjen dugogodišnjoj funkciji. Manžetom se postiže paronepropusnost. Svi prodori iz potkrovlja nose topli i vlažni zrak prema van. Ako svi spojevi nisu maksimalno zabrtvljeni, vrlo brzo se topli zrak kondenzira i nastaju naslage leda. S toplijim vremenom, led se topi i po vanjskim stijenkama cijevi se vraća u potkrovni stan. Investitori se žale na „fleke“ koje se pojavljuju redovito poslije svake zime.

Adapter prolaza kroz krovnu foliju je univerzalni proizvod. Može se koristiti za bilo koju foliju i bilo koji nagib krova. Svi CREATONOVI proizvodi koji su u biti krovni prodori: SIGNUM, ANTENSKI PROLAZ, DIMOVODNE CIJEVI i PRODORI CIJEVI SOLARNIH KOLEKTORA sadrže Adapter koji dolazi kao dio seta.

Film o montaži adaptera možete vidjeti ako kliknete na donji link.

https://www.youtube.com/watch?v=ujbvxZAemL4