Creaton South-East Europe

Povijest

Creaton South-East Europe

CREATON je proizvođač glinenih crjepova s tradicijom dužom od 130 godina, a kao član međunarodne grupacije ETEX ima i višedesetljetno iskustvo u proizvodnji ekoloških ravnih i valovitih vlaknasto cementnih ploča te kvalitetnih crjepova.

Povijest tvrtke počinje 1884. godine u Bavarskoj gdje je Alois Berchtold osnovao tvornicu opeka koja je prema tadašnjim standarima bila vrlo moderna i stekla vrlo dobar ugled.

Nakon stogodišnjeg rada 1992. godine spajanjem poduzeća Josef Berchtold GmbH i poduzeća Ernst Ott GmbH & Co. stvoren je CREATON Berchtold & Ott.

Creaton South-East Europe

Kao prvi korak u izgradnji međunarodnog tržišta CREATON je 2004. godine pokrenuo proizvodnju u svom prvom pogonu u Mađarskoj, u gradu Lenti, a 2008. tu je otvorena i druga tvornica poduzeća.

Od 2015. godine poduzeće u Mađarskoj preuzima upravljanje čitavim prostorom jugoistočne Europe, a to se odnosi na sljedeće države: Češku, Slovačku, Rumunjsku, Moldaviju, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo.

Kontakt

Proizvodi

CREATON nudi široku paletu i jedinstveni izbor glinenih crjepova. Nudimo Vam vrhunsku krovnu opremu, savjetodavni tim i visokokvalitetne usluge.

Traži krovopokrivača

Tražite krovopokrivača? Pronađite naše krovopokrivače u svojoj blizini pomoću naše tražilice.

Download centar

Preuzmite brošure proizvoda, tehničke publikacije i ostale dokumente vezane uz naše proizvode!
Idi na preuzimanje