Zaštita krova od jakih vjetrova

Krov je dio građevine koji je pojačano izložen štetnom djelovanju vremenskih prilika pa tako i rušilačkoj snazi vjetrova. Unatoč dobro planiranim i izvedenim detaljima sve su češća jaka nevremena koja zahtijevaju dodatno stručno pričvršćivanje pojedinih elemenata.

U standardnim situacijama dovoljno je fiksiranje pojedinih crjepova s nehrđajućim vijcima, ali u nekim vremenskim prilikama i kod nekih ekstremno strmih krovova potrebna je i primjena posebnih elemenata za pričvršćivanje. Imajući to na umu CREATON je razvio pojedine elemente za pričvršćivanje poput vijaka za fiksiranje sljemenskih crjepova, univerzalnih držača sljemeno-grebenih letvi, kopči za zaštitu od oluje za pojedine materijale i načine pokrivanja.

Svi elementi za pričvršćivanje su izvorni CREATON proizvodi i pojedinačno su razvijani.

KROVNA OPREMA ZA ZAŠTITU OD JAKIH VJETROVA

GLINENI CRIJEP

 Nemesacél kapocs vágott cserepekhez

Kopča za rezani crijep

Rezanje crijepa na krovu je uobičajeni dio krovopokrivanja. Rezani crijep često ostaje bez dijelova kojima se oslanja na letvu. Radi takvih situacija razvijena je kopča za rezani crijep. Pomoću čelične fiksirne kandže takve kopče stegnu rezani crijep a sa nehrđajućom žicom veže se za gornju letvu. Za razne tipove crjepova treba upotrebljavati različite kopče od plemenitog čelika.

 Nemesacél csavar tömítéssel

Vijak od nehrđajućeg čelika

Kod strmih krovova i u određenim klimatskim uvjetima potrebno je pričvrstiti crijep na krovu. Obavezno je neovisno o klimatskoj zoni pričvršćivanje crjepova na rubu krova i na sljemenu krova. Pouzdano rješenje za ovu situaciju pružaju vijci od nehrđajućeg čelika koji imaju i brtve za sprječavanje prodiranja vode. Raspored i količina vijaka na nekom krovu zadatak je krovopokrivača.

 Viharkapocs, beakasztós

Kopča za zaštitu od oluje koja se zakači na letvu

CREATON je za različite tipove crjepova razvio različito oblikovane kopče za zaštitu od oluje. Kopča za zaštitu od oluje koja se može zakačiti rađena je od legure cinka i aluminija te vrlo pouzdano fiksira elemente krovnih ploha izloženih različitim klimatskim uvjetima. Uvjete korištenja određuju planeri/krovopokrivači.

 Viharkapocs, beütős

Kopča za zaštitu od oluje koja se zabija u letvu

CREATON je za različite tipove crjepova razvio različito oblikovane kopče za zaštitu od oluje. Kopča za zaštitu od oluje za zabijanje rađena je od legure cinka i aluminija te vrlo pouzdano fiksira elemente krovnih ploha izložene različitim klimatskim uvjetima. Uvjete korištenja određuju planeri/krovopokrivači.

 Univerzális viharkapocs

Univerzalna kopča za zaštitu od oluje

Univerzalna kopča je limena traka kojom se mogu pričvrstit crjepovi u bilo kojem dijelu krova. Najčešće se koristi na strehi krova za prvi red crijepa koji je najranjiviji dio kod jakih vjetrova.

 Univerzális viharkapocs hornyolt cserepekhez

Univerzalna kopča za zaštitu od oluje za prešane crjepove

Korištenjem ove kopče moguće je pouzdano fiksiranje crjepova s utorima.

 Szolárelem tartó szett

Set za pričvršćivanje solarnih elemenata

Na set se montiraju solarni elementi. Sastoji se od solarnog držača od plemenitog čelika, prikladnog za debljinu letve 30, 40 ili 50 mm i od odgovarajućeg odzračnog crijepa. Solarni se držač za letve pričvršćuje pomoću vijaka.

 Szolárelem tartó

Držač solarnog elementa 

Držač solarnog kolektora je galvanizirani nosač koji se vijcima spaja za aluminijski osnovni element.

BALANCE Alumínium alapelem 

Aluminijski osnovni element

Aluminijski lijevani crijep, velike čvrstoće, koji služi za sigurno pričvršćivanje raznih krovnih pomagala pa tako i nosača solarnih kolektor, savršeno se uklapa u krov sa oblikom i bojom.