CREATON vlaknasto cementne ploče

Biti kreativan je jednostavno. Na majstorski način naglasiti zabat. Ili koristeći veliku površinu smjestiti cijelu građevinu u centar pozornosti. Sve to ne predstavlja nikakav problem s CREATON ravnim pločama. Različiti oblici, boje i strukture ostavljaju prostora za kreativnost i omogućavaju najrazličitije načine pokrivanja krova: od jednostavnog do složenog, od simetričnog do poletnog. U skladu sa svim ukusima i stilovima.

Ekološki građevinski materijal s mnogim prednostim
Ploče od vlaknastog cementa su izrazito praktične. Imaju dugi vijek trajanja te su postojanog izgleda. Reguliraju paru i otporne su na koroziju, nisu zapaljive te ne iziskuju puno održavanja. Radi se o uravnoteženom ekološkom građevinskom materijalu s mnogim prednostima.

Njihova primjena je višestruka, od jednostavnih obiteljskih kuća do zgrada pod spomeničkom zaštitom. Raspoložive su u širokom spektru boja, od svijetlo sive do plavkasto crne. Vrlo su lagane pa je trošak njihovog prijevoza neznatan. Najrazličitiji načini pokrivanja krova ispunjavaju svaku potrebu. Ne sadrže azbest opasan po zdravlje i okolinu.

Jedinstveno oblikovanje krova i fasade pomoću CREATON vlaknasto cementnih ploča

Zahvaljujući vlaknastim cementnim pločama CREATON postiže potpuni sklad krova i fasade.

Korištenje identičnih elemenata za krov i fasadu te prelijevanje krova na pročelje u skladu su s arhitektonskim trendovima današnjice. Time se ne zadovoljavaju samo estetske potrebe te ostvaruje minimalistički stil, već se istovremeno ostvaruje i odlična obloženost zgrade. Vlaknasto cementne ploče odlikuju se postojanim osobinama kao što su dugi vijek trajanja, otpornost na požar i buku. Zbog zajedničke konstrukcije pažnja se preusmjerava na konstrukcijske detalje i fasada zgrade postaje praktički umjetničko djelo, skoro poput kiparskog ostvarenja.

CREATON nudi brojna rješenja glede oblikovanja objedinjenog oblaganja zgrada. Vlaknasto cementne ploče dostupne su u najrazličitijim bojama i površinskoj obradi. Na danim okomitim, vodoravnim ili dijametralnim strukturama koje omeđuju zgradu mogu se ostvariti različiti načini pokrivanja te zajedno ostvaruju vizualno jedinstvo.

CREATON nudi brojna rješenja glede oblikovanja. Ploče su dostupne su u najrazličitijim bojama i površinskoj obradi. Na danim okomitim, vodoravnim ili dijametralnim strukturama koje omeđuju zgradu mogu se ostvariti različiti načini pokrivanja koji zajedno ostvaruju vizualno jedinstvo.

CREATON vlaknasto cementne ploče

Sirovine i proizvodnja

Ekološki građevinski materijal u punom smislu
Vlaknasti cement CREATON se u potpunosti proizvodi od prirodnih sirovina - cementa, vode, celuloznih vlakana,  zračnih pora i dodatnih materijala kao što je primjerice brašno vapnenca i reciklirani vlaknasti cement. Sve korištene sastojke moguće je 100 % reciklirati. Nanošenjem čistog akrilata u dva sloja postiže se željena boja ploča.

Zbog svega navedenog radi se o potpuno ekološkom građevinskom materijalu. On je i više od toga: naime uporaba energije tijekom proizvodnje svedena je na minimum. Zgrade će zahvaljujući takvim pločama postići optimalnu energetsku učinkovitost. To je povoljno za okolinu, ali i za korisnike.

Lagan, vitak, otporan
Unatoč tome što je ovaj dugovječni materijal lagan, on je tijekom vijeka uporabe izrazito otporan. Garancija kvalitete koju CREATON nudi privatnim kupcima je provjerena, naime vlaknaste cementne ploče udovoljavaju propisima zaštite okoliša ISO 14025 i EN 15804 te standardu DIN EN 492.

Preuzimanje opisa proizvoda - CREATON vlaknaste cementne ploče

Proizvodi

CREATON nudi jedinstvenu široku paletu proizvoda koja uključuje glineni crijep, vlakno cementne ploče i valovite vlakno cementne ploče. Za sve nudimo i dodatnu vrhunsku krovnu opremu, kompetentni savjetodavnim tim i visokokvalitetne usluge.

Traži krovopokrivača

Tražite krovopokrivača? Pronađite naše krovopokrivače u svojoj blizini pomoću naše tražilice.

Download centar

Preuzmite brošure proizvoda, tehničke publikacije i ostale dokumente vezane uz naše proizvode!
Idi na preuzimanje